Concouren

Concours d’Elegance

Svenska Jaguarklubben arrangerar årligen tävlingen Concours d’Elegance  

I samband med det årliga Sommarmötet, som normalt genomförs under alltid augusti, så arrangeras en så kallad Concours d'Elegance.

Syftet är att bevara Jaguar som ett klassiskt fordon, samt att kunna visa upp fordon i ”mint condition” och därmed de bästa fordonen från olika epoker. Termen ”mint condition” betyder att bilen är i samma skick som när den lämnade fabriken. Det betyder inte att bilen skall vara i fullständigt originalskick (dvs helt utan utbytta delar) utan att bilen skall se ut och fungera exakt som när den tillverkades, varken bättre eller sämre. Delar som är bytta skall vara Jaguars originaldelar och ha samma färg, form och funktion som vid tillverkningstillfället.

Alla som är medlem i Svenska Jaguarklubben, eller en motsvarande officiell utländsk jaguarklubb, och som har en bil som är minst 10  år gammal vid utställningstillfället, får delta i tävlingen.

Klubben har ett 30-tal utbildade domare som anlitas vid Concour-tävlingar. Detta borgar för att tävlingarna blir så rättvisa och korrekta som möjligt.

Om du är medlem och inloggad kan du även ladda ner klubbens "Handbok för domare, arrangörer och deltagare" för att veta mera om tävlingen och hur bedömningen går till.

Dokumentet finns att ladda ner under menyn "Mitt konto>Dokument"

 

Har du frågor kan du kontakta Jaguarklubbens huvuddomare:

Bjarne Svendsen

bjarne.svendsen@jaguarklubben.se

 070-360 43 68

 

Vill du se en video från Concouren 2019 klicka här!