Information om forumet

Välkommen till klubbens forum. Ta dig gärna tid att se dig omkring i de olika sektionerna för att få en uppfattning om vilken typ av inlägg som passar var. Diskussioner från klubbens förra forum är kopierade men visas som att de är skapade av Webmaster och hela diskussionen ligger i ett och samma inlägg. Det går bra att fortsätta dessa diskussioner här om så önskas.

I respektive sektion visas den tråd som det senast skrev något i överst i listan, det finns ingen funktion för att hålla reda på olästa inlägg men det går att kryssa i "Följ detta ämne" för de diskussioner som är intressanta. Då skickas ett e-postmeddelande när något nytt skrivs i den tråden.

Det går att bifoga bilder och andra filer till sina inlägg, men de visas alltid längst ner. Det går inte att bädda in dem i texten.

Att söka i forumet:

För att söka i forumet så använder du "förstoringsglaset" som finns till höger i den övre grå menyn, på hemsidan. Då kan du söka med vilka ord som helst och du kommer att få träff på allt innehåll på hemsidan, inklusive forumet.

Det finns alltså ingen sökfunktion som enbart söker i forumet.

Genvägar till de olika forumavdelningarna:

 • Köp & sälj
  Annonser på bilar & delar
 • Klubbrelaterat
  Allt som rör klubben medlemmar emellan. Detta är inte en kontaktväg till styrelse/funktionärer.
 • El, styr och informationssystem
  Allt som rör det elektriska, från bilradion till tändsystem, generatorer, reläer etc.
 • Mekanik
  Mekaniska frågor, allt från gängtyper till bromsar, bärarmar, växellådor och motorer...
 • Lack, inredning och bilvård
  Diskussioner om hur man får bilen att blänka och kännas fräsch både på ut- och insida
 • Övriga tekniska frågor
  Diskussioner som inte passar i någon av de andra kategorierna, kan vara frågor om däck, verkstadsrekommendationer, köpråd eller andra tekniska frågor.
 • Ägarfrågor
  Diskussioner om hur det är att äga en Jaguar. Kan vara frågor runt försäkringar, import, export, registreringsbesiktning m.m.
 • Testhörnan
  Osäker på hur forumet fungerar? Här kan du testa att skapa inlägg, kommentarer etc.

Innehållet från de gamla forumen har också flyttats hit, vilket betyder att det finns en stor mängd värdefull och intressant information här.

Det är också därför som Forumet endast är öppet för dig som är inloggad medlem.

Innan du skapar en ny tråd, eller kommenterar i någon annans tråd, läs "Policy för inlägg" som finns under menyn "Forum".