XF

Jaguar XF (X250) Sedan 2009-2015

 

Jaguar XF lanserades 2007, började byggas 2008, kom ut på marknaden som årsmodell 2009 och var den bil som skulle ersätta S-Type som utgick året före.

Enligt Jaguars logik (!?) så fick XF den interna beteckning X250 och enligt samma logik så fick inte faceliften som kom ut 2012 någon ny beteckning utan den heter också X250.

Däremot kom ytterligare en uppgradeing av XF år 2015 och den fick då beteckningen X260.

Nåväl - trots den något utmanande beteckningslogiken (som f.ö inte bara gäller XF) så är detta en BRA bil med väldigt goda kvaliteter som man uppskattar som Jaguarägare.

Att skriva en lång essä om denna bil känns helt onödigt när vi nu har fått in detta filmiska epos, än en gång producerat av vår eminente skåning Lennart Bengtsson och än en gång - som huvudrollsinnehavare (faktiskt den enda rollinnehavaren) och Jaguargeni; Anders Billing på Joe's Garage i Furulund.

Duka upp med något gott att dricka, poppa popcorn, säg åt hunden att gå o lägga sig, sätt dig i favoritfotöljen med ett par bra hörlurar, klicka på länken nedan och avnjut 42 (!!) minuters gedigen genomgång av en av de mesta lyckade Jaguarmodellerna i modern tid!

 

Tystand - Visning...