Går ej att starta

Du har inte behöriget att skriva inlägg här.

Ake Magnusson
16 jan 2022 09:29
#1
Går ej att starta
Min jaguar 3,2 -95 går inte att starta ! Vxllådan är låst i P-läge och nyladdat batteri men ingen respons från startmotorn ....helt död!! Bagageluckan går heller inte att öppna. Bilen har gått som representationsbil på svenska ambassaden i Grekland. o 12000 mil ..... men min Volvo 965 går som tåget efter 50000 mil....Swedish Quality! O hur hanterar man denna sophisticated englishman?
Pontus Larborn
16 jan 2022 11:11
#2
sv: Går ej att starta
Hej!

Kom alla strul samtidigt?

Spontana felkällor:

-Att lådan är låst i P brukar ofta bero på att brytaren för bromsljuset är trasig, lättaste sättet att kolla det är väl i princip att be någon stå bakom bilen och se om lamporna tänds eller ej när du trycker på bromsen. Brytaren är lätt att byta, och billig.
-Ingen respons från starten, ingen alls? Det klickar inte ens? Det är inte ovanligt att genomföringen från batteriets plus strular, du hittar den under en gummihatt i motorutrymmet, på passagerarsidan mellan skärm/torpedvägg.
-Går inte bagaget att öppna varken från knappen på bakluckan eller från brytaren i kupén? I så fall låter det ju som att den inte får ström alls, det är inte så att den är låst i "valet-mode"? Sen har du ju ett nyckelhål, fungerar det så att du kan komma in i bagaget?

Sen som alltid; är batteriet bra? Även om det är fulladdat så finns ju risken att det inte tagit emot laddningen som det ska. Det problemet hade jag i våras på min Mercedes 560SEL, den hade stått på underhållsladdning och lampor etc fungerade men den vägrade att starta = nytt batteri krävdes.
Visar inlägg 1 till 2 av 2 totalt.